roendeit

Misiunea noastra este sa ajutam aici si acum.

La 11 ani de la infiintarea in Ploiesti a Asociatiei de Sprijin si Binefacere Romania, pot spune ca eforturile noastre au fost incununate de succes si alaturi de alti samariteni romani am reusit sa organizam Umbrela Samariteana Romaneasca. Nu a fost usor, nici foarte greu dar cu perseverenta ne-am mobilizat impreuna :( Asociatia de Sprijin si Binefacere-România (A.S.B.R),  cu sediul în municipiul Ploiesti, Asociatia ”Samaritenii Orăstieni” (A.S.O.),  cu sediul în Orăstie, Asociatia Samaritenilor Brasov (A.S.B.), cu sediul în Brasov, Asociatia Semenilor Binevoitori (A.S.B.),  cu sediul în Bucuresti, Asociatia Samaritenilor din Romania (A.S.R.), cu sediul in Tirgu Mures), si am organizat o  prima intalnire oficiala la Ploiesti, in cadrul Asociatiei de Sprijin si Binefacere-România , in data de 09.08.2014. Am discutat etapele constituirii federatiei, ne-am sfatuit, ne-am pus intrebari, am zambit, am devenit ba increzatori ba neincrezatori dar intr-un final ne-am pus de acord si am stabilit sa ne unim fortele pentru a da nastere unei federatii, sub numele Federatia Samaritenilor Romani. 

A fost un prim pas pentru infiintarea federatiei, un pas mic dar cu efecte mari deoarece la sfarsitul lunii august, la Berlin a urmat o alta intalnire, o conferinta de fapt, prin intermediul careia Dr. Cristian Anton VINTILESCU a fost numit Presedinte al Federatiei.

Odata cu aceasta realizare a inceput intr-adevar si marea provocare. Hartii peste hartii, refuzuri, dezacorduri din partea reprezentantilor, insa cu o mare dorinta de a infiinta aceasta Federatie am  luptat pentru ceea ce avea sa insemne azi cuvantul Federatie.

Astfel, ca tot vorbeam de capitolul documente, trebuie sa mentionez ca mai intai a fost necesar sa obtinem documentele tuturor celor 5 asociatii, si sa nu credeti ca a fost simplu:  telefoane peste telefoane, email-uri, nervi, zambete, rugaminti, toate combinate cu  perseverenta ne-au adus satisfactia de a avea in sfarsit documentele respective.

Si nu ne-am oprit aici, deoarece acum incepuse cea de-a doua provocare: obtinerea actelor oficiale ale federatiei. Alti nervi, alta rabdare, telefoane, email-uri, zambete, rugaminti, intrebari fara raspuns,  dar ceea ce a fost cel mai important este faptul ca nu am renuntat. Luni de zile am alergat  pentru a depune documente la Tribunal, la Guvernul Romaniei, la Ministerul Justitiei, la Agentia de administrare fiscala, la Primarie,  la banca, ne-am lovit de refuzuri,de  promisiuni in zadar, solicitari fara raspuns, timp irosit, si toate cu un singur scop sa formam in Romania Federatia  MAMA.

Cu ajutorul reprezentantilor celor 5 asociatii :

D-l Presedinte Dr. Cristian Anton VINTILESCU Asociatia de Sprijin si Binefacere-România (A.S.B.R) ;

D-na Presedinte Corinna LÃDAR Asociatia ”Samaritenii Orăstieni” (A.S.O.),

D-l Presedinte Dr. Radu Mihai MITREA Asociatia Samaritenilor Brasov (A.S.B.),

D-l Presedinte Jurist Nicolae TOMA  Asociatia Semenilor Binevoitori (A.S.B.),

D-l Dr. Zsigmond-Károly VARGA Asociatia Samaritenilor din Romania (A.S.R.),

 si al membrilor asociatiilor, cu implicarea autoritatilor, cu multa daruire si dorinta de a avea federatia ,  pot afirma cu mandrie ca am obtinut, sa avem actele oficiale astfel:

1. Dovada disponibilitatii denumirii - 20.01.2014

2. Acord privind folosirea denumirii Federatia Samaritenilor Romani  - 24.01.2014

3.  Semnarea actului si a satutului constitutiv - 10.02.2014

4. Sentinta civila acordare personalitate juridica - 07.05.2014

5.. Obtinerea ceritficatului de grefa 19.08.2014

6. Obtinerea certificatului de inregistrare fiscala 02.09.2014

In sfarsit avem documente legale si am inceput un nou drum impreuna, cu urmatoarele  obiective:

a)      realizarea de activităti în domeniile social, medical si educational;

b)     instruirea şi pregătirea diverselor categorii de populatie în domeniul acordarii primului ajutor, informarea si formarea sanitară, dezvoltarea culturii sănătătii;

c)      sprijinirea sistemului de educatie si formare continua;

d)     sprijinirea altor organizatii non-guvernamentale;

e)      participarea logistică si umană a membrilor organizatiei în caz de dezastre, catastrofe naturale si calamităsi, atât la solicitarea autoritătilor cât si din proprie initiativă;

f)    consiliere psihologică pentru apartinătorii persoanelor bolnave psihic sau cu diverse alte afectiuni grave precum si pentru cei care au suferit accidente grave, cu repercursiuni severe în viata lor si a comunitatii din care fac parte;

Our website is protected by DMC Firewall!